Atelier de lucru Sf. Gheorghe 12-14 oct - Proiect Promotor Laboral 2015

Atelier de lucru Sf. Gheorghe 12-14 oct

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, în calitate de beneficiar în proiectul „PROMOTOR Laboral – Profesioniști SPO pentru ocupare și incluziune” POSDRU/180/4.1/S/155306, în colaborare cu partenerii Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, S.C. Global Commercium S.R.L. București și Metodo Consultores S.L. (partener transnațional) a organizat în această lună două ateliere de lucru adresate personalului din serviciile publice de ocupare Prahova și Tulcea. Atelierele au avut loc la Sfântu Gheorghe, județul Tulcea – între 12 și 14 octombrie – și la Sinaia, județul Prahova – între 21 și 23 octombrie 2015.

Scopul acestor ateliere a fost formarea a 50 de specialiști din cadrul AJOFM Prahova și Tulcea pentru intermediere ocupațională, respectiv pentru diversificarea serviciilor furnizate persoanelor din grupuri vulnerabile și angajatorilor, prin introducerea procedurii inovatoare de inspirație spaniolă, ”promotor laboral”.

Viitorii specialiști ”promotor laboral” au fost inițiați în activitatea de facilitatori ai conexiunii dintre șomeri și piața muncii, pregătiți să răspundă nevoii de incluziune a persoanelor din grupuri vulnerabile. Promotorul laboral va cunoaște îndeaproape piața muncii și tendințele ei, va colecta în permanență informații despre comunitatea antreprenorială locală și va lucra îndeaproape cu potențialii angajatori și cu alte organizații din comunitatea locală în scopul pregătirii, formării și angajării persoanelor din grupurile vulnerabile. Pentru a înlesni angajarea persoanelor care întâmpină dificultăți la accesul pe piața muncii, ”promotorul laboral” trebuie să ducă la bun sfârșit o activitate de colaborare cu firmele în scopul promovării angajării persoanelor în risc de marginalizare socială.

Galerie Foto

 

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Top