Concept - Proiect Promotor Laboral 2015

Concept

CONCEPT- Promotor Laboral

Promotor Laboral – un exemplu spaniol de bună practică în domeniul accesului pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile.

Ce ofera:

a. Itinerarii personalizate de incluziune sociala și pe piata muncii (insertie socio-laborala)

1. Ocuparea locurilor de muncă disponibile, cresterea ratei de angajare a tinerilor și reducerea riscului de excluziune, inclusiv cea de-a doua șansă în educatie.

2. Intermedierea între persoanele aflate în cautarea unui loc de munca și întreprindere în vederea ocupării locurilor de muncă disponibile.

3. Orientare, consiliere și sprijin în timpul procesului de adaptare la noul loc de muncă.

4. Incadrarea persoanelor dezavantajate/ aflate în situatii de risc și dezvoltarea competentelor acestora în vederea consolidarii pieței forței de muncă adresata acestora.

Cine sunt experții Promotor Laboral

Specialiști care își desfasoară activitatea în serviciul de ocupare a forței de muncă, indiferent de organizatie sau instituția în care își desfasoară activitatea (cum ar fi Primărie, ONG, SPO etc), și care au cunoștințe vaste despre piața forței de munca în zona în care acționează: angajatori, profesii cerute, locuri de muncă vacante, tendința pieței de muncă.

Ce servicii oferă Promotorul laboral persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

• Informații privind piața muncii și oferta adresată forței de muncă.

• Consiliere personală și orientare profesională consiliere în toate fazele procesului de integrare.

• Dezvoltarea competențelor profesionale, capacitatea și practică profesională.

• Intermediere pentru ocuparea forței de muncă • Cursuri de formare/perfecționare online / la distanță.

• Facilitarea căutarii unui loc de muncă (inclusiv în spații dotate cu calculatoare și acces la internet oferind posibilitatea candidaților să își caute singuri un loc de muncă).

• monitorizare procesului de angajare, menținere locului de muncă al fiecărui candidat  pe care a reușit să-l introducă pe piața muncii în mod sustenabil. Ce servicii oferă Promotorul laboral potențialilor angajatori

• prospectarea ofertelor de locuri de munca actuale și viitoare împreună cu persoana  responsabilă de managementul resurselor umane din fiecare firmă/ instituție.

• informarea și consilierea companiilor în detectarea și analizarea nevoilor de recrutare.

• analizarea și definirea profilelor profesionale în conformitate cu nevoile fiecărei  companii.

• preselecția candidaților care corespund profilului solicitat de companie.

• consilierea firmelor în legătură cu avantajele pe care le au în cazul (înființării) unor  locuri de muncă ocupate de persoane din diverse categorii de grupuri vulnerabile, în situația  lipsei locurilor de muncă vacante.

 

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Top